• Понедельник, Март 23, 2020

Het ‘kleine groene slotje’ in je browserbalk is inmiddels een vertrouwd beeld, zeker als je online aankopen doet. Een teken dat een SSL certificaat is geïnstalleerd, betekent dat de site veilig is, maar wat doet het slotje om jou te beschermen?

Om dit te begrijpen is het belangrijk om te begrijpen hoe informatie van de verzender bij de ontvanger terecht komt. Data op het internet moet langs een paar computers en servers van punt A naar punt B. De data die verzonden word, gaat data langs meerdere ‘stops’ waar het vertraagd, verloren of gekopieerd kan raken door mensen met onzuivere motieven.

Ditzelfde geld ook voor de e-mail. Je mail kan ook onderschept worden of zelfs gehackt worden. Om te zorgen dat dit goed verloopt is het ook belangrijk om te zorgen dat je een goede beveiliging hiervoor hebt. Dat doe je middels een SSL Certificaat.

Vele hostingbedrijven bieden Gratis Let’s Encrypt aan. Veel mensen denken ook dat dit voldoende is voor hun website, maar wat beveiligd dit SSL certificaat nou eigenlijk? Kort gezegd, eigenlijk helemaal niets. Dit is alleen voor het oog. Zeker voor bedrijven of websites met formulieren erop is het ontzettend belangrijk om een juist SSL certificaat te hebben.

Welk SSL certificaat is dan juist? Dat is een goeie vraag. Heb je een website en maak je gebruik van de mail? Dan heb je sowieso een Wildcard nodig. Je hebt allerlei verschillende soorten SSL Certificaten, van goedkoop tot duurder. Het is goed om hier eens een research naar te doen.

Wil je meer informatie hierover of advies? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Ook voor installatie kun je bij ons terecht.