Waarom is het belangrijk om een website te onderhouden?

Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om je website te onderhouden. De tijden dat je gewoon een website kon opzetten is voorbij. Tegenwoordig hebben we te maken met nieuwe technologie, updates, beveiliging, optimalisatie en nieuwe functionaliteiten.

Gemiddeld komt er elke 2 maanden een nieuwe WordPress update uit. Soms is het een grote update met veel nieuwe functionaliteiten en soms is het een een kleine update, die bedoeld is de beveiliging te verbeteren en eventuele fouten in de programmering te fixen. Updates dienen regelmatig bijgewerkt te worden, zodat een website blijft werken zoals hij deed bij oplevering van de website. Het is niet de bedoeling dat de website er ineens anders uitziet en kwetsbaar wordt voor hacks, spam- en malware attacks. Dit geldt ook voor websites waar inhoudelijk niets of niet veel aan verandert zoals; teksten, pagina’s, foto’s of blogberichten. Ook deze websites moet alsnog regelmatig worden bijgewerkt.

Daarnaast is het maken van back ups ook erg belangrijk. Mocht je updaten en het gaat mis of misschien wordt de website wel gehackt, dan is er altijd nog een back-up. Ook moet je alle mogelijke maatregelen treffen om kwaadwillenden geen mogelijkheid te geven om toe te kunnen slaan op jouw website. Het is erg vervelend als je website gehackt blijkt te zijn en je hier veel geld in moet steken. Maar daar blijft het niet alleen bij. Je website loopt ook een grote kans om op Google’s blacklist gezet te worden. Monitoring van je website en regelmatige malware scans zijn daarom ook erg belangrijk. Zo kun je problemen snel constateren en oplossen.