Naast het forceren van een beveiligde verbinding op het gehele domein kun je ook een bepaald deel van je domein forceren. Wanneer je bijvoorbeeld een webwinkel hebt geïnstalleerd op 'www.jedomein.nl/webwinkel/" dan kun je alleen voor deze map een beveiligde SSL / HTTPS verbinding forceren.
Je dient hiervoor de onderstaande code in te voegen in het .htaccess bestand geplaatst in die specifieke map:

##-------Forceer HTTPS verbinding van een map-------##
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^/?submapnaam/(.*) https://%{SERVER_NAME}/submapnaam/$1 [R,L]
##

Let op! Zorg ervoor dat de woorden 'submapnaam' in bovenstaande code wordt gewijzigd in de naam van de map waarvan u een SSL verbinding wilt forceren.