Stap 1: Open Thunderbird -> ga naar bestand -> klik op nieuw Nieuw -> en vervolgens E-mailaccount
Wanneer je Thunderbird voor het eerst opstart, zie je het onderstaande scherm. Als je Thunderbird al vaker hebt gebruikt, kies je voor ‘Bestand’, ‘Nieuw’ en vervolgens ‘E-mailaccount’.

Stap 2: Invoeren gegevens
Hier vul je je naam, mailadres en wachtwoord in. Zorg ervoor dat je al een account in DirectAdmin hebt aangemaakt. Klik op ‘Doorgaan’ en Thunderbird doet haar werk. De configurate wordt automatisch geladen. Vervolgens klik je op ‘Handmatige config’. Controleer jouw instellingen met onderstaand scherm. Hierna ga je verder door op ‘Account aanmaken’ te klikken.

Stap 3: Waarschuwing afvinken
Indien een waarschuwing in beeld komt, kun je deze negeren. Vink ‘Ik begrijp de risico’s’ af en klik op ‘Account aanmaken’. Het account is nu aangemaakt en je kunt jou mail gebruiken.