Belangrijk om te weten voordat je de mail instelt! Tegenwoordig is het verplicht om een SSL certificaat te hebben voor je website, maar ook voor je mail. Bijna alle Apple producten geven een fout aan als je geen ssl certificaat hebt voor je mail. Bij Android en Windows is dit nog wat milder maar dit kan ook problemen geven. We raden je daarom ook sterk aan om een SSL certificaat aan te schaffen voor je mail. Heb je ook een website en maak je gebruik van de mail? Dan dien je een ander SSL certificaat aan te schaffen. Neem contact met ons op voor advies op maat.

POP3 zonder SSL (mails worden op de server opgeslagen. Eenmaal verwijderd kun je deze ook niet meer terug halen.)

Stap 1. Ga naar je e-mail.

Stap 2. Klik op de 3 streepjes aan de linkerkant  en vervolgens op het tandwieltje rechts boven.
Stap 3. Klik op account toevoegen en kies voor overige

Stap 3. Vul je e-mailadres en wachtwoord in en klik op inloggen.
Stap 4. Klik POP3 account aan en vul bij e-mailadres en gebruikersnaam je e-mailadres in.

Stap 5. Bij inkomende server zet je het volgende neer:
POP3 server: mail.jedomeinnaam.nl
Beveiligingstype: geen
Poort: 110 of 143.
Stap 6.
Bij uitgaande server zet je het volgende neer:
SMTP server: mail.jedomeinnaam.nl
Beveiligingstype: geen
Poort: 25 of 587
Verificatie voor verzenden van e-mail aan. Vul het e-mailadres en wachtwoord nogmaals in en klik op inloggen.

Stap 7. Klik op gereed.

IMAP zonder SSL (mails worden op de lokaal opgeslagen. Eenmaal verwijderd kun je deze ook niet meer terug halen.)
Stap 1. Ga naar je e-mail.
Stap 2. Klik op de 3 streepjes aan de linkerkant  en vervolgens op het tandwieltje rechts boven.
Stap 3. Klik op account toevoegen en kies voor overige

Stap 3. Vul je e-mailadres en wachtwoord in en klik op inloggen.
Stap 4. Klik IMAP account aan en vul bij e-mailadres en gebruikersnaam je e-mailadres in.

Stap 5. Bij inkomende server zet je het volgende neer:
IMAP server: mail.jedomeinnaam.nl
Beveiligingstype: geen
Poort: 110 of 143
Stap 6.
Bij uitgaande server zet je het volgende neer:
SMTP server: mail.jedomeinnaam.nl
Beveiligingstype: geen
Poort: 25 of 587
Verificatie voor verzenden van e-mail aan. Vul het e-mailadres en wachtwoord nogmaals in en klik op inloggen.

Stap 7. Klik op gereed

Maak je wel gebruik van SSL? Zorg dan dat je bij beveiligingstype SSL/TLS hebt aanstaan.
De inkomende poort is dan 993 en uitgaande poort is 587. Dit geld zowel voor POP3 als IMAP.