Hieronder vind je een stappenplan voor het koppelen van je zakelijke e-mailadres aan je Gmail-account. Heb je nog geen Gmailaccount aangemaakt, dan kun je dat doen op gmail.com. Kies daarbij een willekeurig Gmail-adres, bijvoorbeeld je(bedrijfs)naam@gmail.com.

Inkomende server
Gmail –> Tandwieltje –> Instellingen –> Accounts en import –>Mail van andere accounts (met POP3) controleren. Klik daar op “u eigen IMAP-mailaccount toevoegen“. Er opent zich wederom een pop-up.
1. Vul je e-mailadres in en klik op “Volgende stap“.
Op de volgende pagina vul je de volgende gegevens in:
Gebruikersnaam: info@jedomeinnaam.nl
Wachtwoord: het wachtwoord dat je van ons hebt ontvangen / of zelf heeft aangemaakt.
Imap-server: mail.jedomeinnaam.nl Poort: 993 (SSL)
Vink “Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten” aan.
Klik op de knop “Account toevoegen“.
Je kunt de pop-up nu afsluiten.

Uitgaande server:
1. Log in op je Gmail via gmail.com.
2. Rechtsboven zie je een tandwiel-icoon, klik daar op. Selecteer vervolgens “Instellingen” uit de lijst.
3. Klik vervolgens op het tabblad “Accounts en import“.
4. Klik daar vervolgens bij “Mail verzenden als ” op “ Nog een e-mailadres toevoegen waarvan u eigenaar bent“. Er opent zich nu een pop-up.
5. In deze pop-up geef je vervolgens je e-mailadres (info@jouwdomeinnaam.nl) op en het wachtwoord dat je van ons hebt gekregen.
6. Klik op de knop “Volgende stap“. Je zult daar nog wat extra gegevens in moeten vullen:

SMTP-server: mail.jedomeinnaam.nl Poort 587 (TLS)
Gebruikersnaam: gebruikersnaam@jedomeinnaam.nl
Wachtwoord: het wachtwoord van dit email adres
Klik op de knop “Account toevoegen“. In de laatste stap zal je nog even moeten bevestigen dat dit e-mailadres ook echt van jouw is. Dit kun je doen door je mail te openen via roundcube: http://www.jedomeinnaam.nl/roundcube. Log daar in met het zelfde e-mailadres en het wachtwoord. Je vind daar in je mailbox een mail van Gmail met link. Klik op die link en bevestig de aanvraag. Ga nu terug naar de pop-up en klik op “Controleren”.