Belangrijk om te weten voordat je de mail instelt! Tegenwoordig is het verplicht om een SSL certificaat te hebben voor je website, maar ook voor je mail. Bijna alle Apple producten geven een fout aan als je geen ssl certificaat hebt voor je mail. Bij Android en Windows is dit nog wat milder maar dit kan ook problemen geven. We raden je daarom ook sterk aan om een SSL certificaat aan te schaffen voor je mail. Heb je ook een website en maak je gebruik van de mail? Dan dien je een ander SSL certificaat aan te schaffen. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Stap 1: Start het programma 'Mail'en klik dan linksboven onder 'Mail' op 'Voorkeuren...'.
Kies voor 'Accounts' en klik vervolgens linksonder op het '+' teken.

Stap 2: Gegevens instellen
Er verschijnt een venster waar je jouw gegevens in kunt vullen.
Volledige naam: je eigen (bedrijfs)naam – de naam die jouw ontvangers bij ‘Afzender’ zien

E-Mailadres: jouw mailadres
Wachtwoord: Het wachtwoord van jouw mail account

Stap 3: Instellen inkomende mail server
Kies op het volgende scherm het type account en vul de server voor inkomende mail met het bijbehorende gebruikersnaam en wachtwoord. Bij “Type account” wordt meestal IMAP gekozen.

Bij IMAP blijft de e-mail in feite altijd op de server staan. Bij POP wordt de mail van de server afgehaald en opgehaald naar het programma Mail.

Server inkomende post: mail.jedomein.nl
Gebruikersnaam: je mailadres (bijv. info@jedomein.nl)
Wachtwoord: het wachtwoord van je mail account

Stap 4: Instellen uitgaande mailserver
Bij het instellen van Mail op de Mac moet er ook de server voor uitgaande mail worden ingevuld. Deze server wordt ook wel de SMTP-server genoemd. Vul hier de naam van de uitgaande mailserver. Het is noodzakelijk om de “Gebruik identiteitscontrole” aan te vinken. Je kunt hiervoor dezelfde gegevens gebruiken als voor de inkomende IMAP mailserver. Het is niet noodzakelijk voor de instellingen van Mail, maar wel mogelijk om “Gebruik alleen deze server” aan te vinken.

Server uitgaande post: mail.jedomein.nl
Gebruik alleen deze server en gebruik identiteitscontrole afvinken
Gebruikersnaam: je mailadres (bijv. info@jedomein.nl)
Wachtwoord: het wachtwoord van je mail account

Stap 5: Mail instellen afgerond
Na de bovenstaande stappen krijg je een overzicht te zien van de instellingen in Mail op de Mac. Om het account gelijk te gebruiken dien je “Account online” aan te vinken en op “Maak aan” te klikken.

Stap 6: geavanceerd > Poorten instellen.
In het scherm voor de geavanceerde instellingen zijn de volgende instellingen van belang:
Poort: Voor IMAP is dit 993, voor POP is dat 995.
Als SSL aangevinkt is, vink deze dan uit. Dit levert namelijk problemen op: mail gebruikt geen SSL.
Vink het vakje 'Sta onveilige identiteitscontrole toe' aan.
Zorg ervoor dat de optie 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' is uitgeschakeld.

Stap 7: geavanceerd > SMTP Poort 587.
Ga nu naar Accountinformatie en klik op 'Server uitgaande e-mail (SMTP).
Klik vervolgens op Wijzig SMTP-serverlijst zoals in het rood aangegeven.

Ga vervolgens naar Geavanceerd in het pop -up scherm zoals in het rood is aangegeven.
Klik op Gebruik aangepaste Poort, vul hier in '587' als poortnummer.
Zorg er voor dat SSL uit staat mocht deze hier aangevinkt staan zet deze dan uit.
Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in net als in de voorgaande stappen. Klik op OK.

Gefeliciteerd! Het is je gelukt om de mail in te stellen!