Via je hosting account kun je eenvoudig Wordpress installeren.

1. Ga naar je Direct Admin (hostingaccount) en  scroll naar beneden tot je bij Apps Installer komt, en klik vervolgens op Wordpress.
2. Klik vervolgens op Install now en klik bij Choose domain op het juiste domeinnaam.
3. Indien je geen SSL certificaat hebt, kies je bij Choose Protocol Http:// dus geen https://.
4. Vervolgens staat daar In directory en daar achter staat wp, deze haal je weg omdat de installatie gewoon op je domeinnaam moet komen.
5. Bij Site settings, vul je de titel en eventuele slogan van je website in.
6. Bij admin account vul je je gebruikersnaam en wachtwoord in waar je straks mee gaat inloggen.
7. Scroll naar beneden tot je bij Email installation details to: uit komt. Hier vul je je e-mail adres in waar je de installatie gegevens naar toe wilt mailen en klik vervolgens op install.

Als je dit hebt gedaan duurt het even voordat deze is geïnstalleerd en vervolgens komt er een scherm waarop je domein.nl/wp-admin staat. Klik daarop en je bent ready to go!

Ook is het mogelijk een wordpress website handmatig te installeren.

1. Download een FTP programma (bijvoorbeeld http://www.coreftp.com/) en installeer deze.
2. Download wordpress via https://nl.wordpress.org/ en pak het ZIP bestand uit (LET OP je hebt alleen de bestanden nodig die er in staan).
3. Zet het in een mapje genaamd wordpress op je bureaublad zodat je deze makkelijk kunt vinden.
4. Ga naar Direct Admin (hostingaccount) en klik vervolgens op ftp management.
5. Klik op Create FTP account en maak een account aan. Laat de knop op domain staan en klik vervolgens op create.
6. Sla deze gegevens op in een kladblok zodat je die straks makkelijk kunt kopiëren.
7. Ga terug naar Home en klik vervolgens op MySQL management en klik op Create new database.
8. Maak een database aan klik op create en kopieer de gegevens naar een kladblok of worddocument.
9. Als je dit hebt gedaan ga je naar je FTP programma die je eerder al hebt geïnstalleerd en klik op new site.
10. Vervolgens vul je bij host je domeinnaam of IPadres in en daaronder je FTP account die je net hebt aangemaakt.
Zorg dat de FTP op port 21 staat en de connection op FTP, klik daarna op Connect.

11. Als je bent ingelogd ga je naar public html, hier laad je de wordpress files in. Dit doe je door in je rechter scherm naar je bureaublad te gaan en naar het mapje van wordpress, al deze files selecteer je in een keer en vervolgens klik je op het Upload kopje wat naast de witte balk staat van C:\Users\user\Desktop\wordpress.

12. Als je dat hebt gedaan ga je naar het wp-config.php file, klik met je rechter muisknop erop en klik op edit.
Pak de gegevens erbij die je voor de database hebt aangemaakt en vul deze hier in;

// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define('DB_NAME', 'vulhierdedatabasenaamin');

/** MySQL database username */
define('DB_USER', 'vulhierdegebruikersnaamin');

/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'vulhierhetwachtwoordin');

13. Scroll dan naar beneden tot je $table_prefix  = 'wp_'; ziet staan en verander wp naar andere letters/cijfers maximaal 4 en laat _ staan.
14. Druk dan op control S en klik op overwrite all, als je dit hebt gedaan kun je het afsluiten
15. Ga vervolgens naar je domeinnnaam.nl/wp-admin om de installatie af te maken.

Indien dit niet is gelukt, zul je ergens een fout hebben gemaakt, loop dat stappen dan nogmaals goed na.