Dataverkeer bestaat uit het aantal MB’s of GB’s die bezoekers van je website verbruiken. Een bestand downloaden, een e-mail versturen en al het overige internetverkeer heeft effect op de hoeveelheid dataverkeer die je gebruikt. Bij elk opgevraagd bestand en elke pagina van je website, worden er gegevens (data) verzonden naar de computer van de bezoeker. Hoe meer mensen je website bezoeken, hoe meer data er wordt verzonden. Het plaatsen van je website zelf zorgt ook voor dataverkeer. Wanneer je een bestand van 1 MB op je website hebt staan en dat wordt 100 keer gedownload, betekent dit in theorie dat je 100 MB dataverkeer hebt verbruikt.

Dataverkeer op je hostingaccount bij Zavia
Ieder hostingpakket bij Zavia beschikt over een dataverkeer limiet. Dit is per pakket verschillend.

Wat gebeurt er als ik mijn schijfruimte overschrijd?
Je bent zelf verantwoordelijk voor het verbruikte aantal GB’s. Wij houden je schijfruimte ook in de gaten. Overschrijd je de schijfruimte van je hostingpakket, dan nemen wij contact met je op. Je kunt dan controleren wat je kunt doen om een tweede overschrijding te voorkomen.

LET OP: Wanneer je bijna je schijfruimte overschrijd of al heeft overschreden, zullen wij direct contact met je opnemen. Indien overschreden, kunnen wij genoodzaakt zijn je website tijdelijk offline te halen. In dat geval geven wij je ruimschoots de tijd om over te stappen naar een groter pakket.